Tempi

Tempi starter nyt medie, der sætter fokus på roots-musikken

Genreorganisationen Tempi har startet mediet Resonator som skal sætte fokus på roots-genrerne og formidle den på en underholdende og ny måde. Via podcasts, videoer, blogindlæg og anbefalinger skal mediet være med til at sætte fokus på den massive påvirkning som de traditionelle genrer har på nutidens musikliv og det er målet, at Resonator kan være med til at flere får øjnene op for genrernes udøvende og skabende musikere. Torben Eik, der er daglig leder for Tempi udtaler: 

”Håbet er at vi med Resonator kan være med til at skabe et udstillingsvindue for roots-genrerne og at vi i samarbejde med partnere og vores medlemmer kan udvikle nye måder at formidle genrerne på.”

Et af de første tiltag som Resonator udgiver er podcastserien ”Musikkens Rødder”. Her gåes der i dybden med de rytmer, ord og inspirationskilder, som populærmusikken står på skuldrene af. Det gøres ved at dykke ned i genrerne ud fra populærkulturelle fyrtårne som Fleet Foxes, David Byrne og Gorillaz og derefter dykke længere ned i genrerne for at ende i en anbefaling af et aktuelt dansk orkester. Podcastserien udgives i samarbejde med kulturmediet Heartbeats og musik- og contentbureauet VOLUME.

”Ved at kommunikere den massive påvirkning som den traditionelle musik har på populærkulturen, håber vi at få flere til at opleve og udøve musikken. Og så er det et mål at anbefale og skabe bevågenhed omkring de mange dygtige danske musikere, som spiller den her slags musik,” udtaler Torben Eik.  

De tre første afsnit af Musikkens Rødder kan høres på rsntr.nu eller hos Heartbeats. Der udkommer i alt 10 afsnit af serien og i fremtiden kan man opleve nye formidlingstiltag på sitet.