Anmelselse: AySay – “Nerelisin” (single)

“Nerelisin” er på samme tid en absolut dansabel sommer-single og udtryksrum for en stemme, der har noget vigtigt at sige.

På herligt udadvendt og samtidig insisterende vis tager AySay på singlen “Nerelisin” spørgsmålet “Hvor kommer du fra?” op til behandling. Fra første øjeblik er lyden imødekommende og farvestrålende, og Luna Ersahins vokal toner snart frem dansende, lys og klar. Sounden rummer elementer fra et væld af musikretninger og -kulturer, men alle er de helt integreret og stikker således aldrig ud som påtagede eller karikerede. AySays lyd er ærlig, varm og legesyg.

Over det ukuelige beat væver synthesizers, percussion, kor-svar og andre gimmicks sig ind og ud af lydbilledet, som pludselig begynder at rotere rundt om ens ører. Legende svar-fraser kommer fra alle retninger, men hele tiden sørger det tunge beat for fodfæstet.

“Nerelisin” rækker ud til mennesker med multikulturel identitet og konfronterer den fremmedgørelse, der kan ligge i det ofte velmente spørgsmål “Hvor kommer du fra?”. Men AySay sender splittelse og forvirring bort og svarer tydeligt med hele sin spraglede sound: Herfra, fra alt det, der er mig!